Retinol - Miért is érdemes használni?

Retinol - Miért is érdemes használni?

 

A bőrápolásban az egyik legnagyobb áttörést a retinol jelenti. Ez az aktív összetevő egy erőteljes fegyver a ráncok, pigmentfoltok és egyéb bőrproblémák ellen. De miért olyan népszerű és miért érdemes beilleszteni a napi rutinunkba?

Mi is az a Retinol?

 

A retinol egy olyan formája a A-vitaminnak, melyet az emberi test könnyen hasznosít. Ez a molekula kiválóan képes behatolni a bőr    legmélyebb rétegeibe, ahol serkenti a sejtek megújulását. Ezáltal csökkenti a ráncokat, kisimítja a bőrt és segíti a pigmentfoltok halványítását.

 

 

 

Sokoldalúan működik a bőrön, és számos előnnyel jár. Serkenti a kollagéntermelést, csökkenti a ráncokat és finom vonalakat, valamint halványítja a pigmentfoltokat. Emellett tisztítja a pórusokat, segít abban, hogy a bőr simább és egyenletesebb legyen, valamint megelőzi az akné kialakulását.

 

Hogyan használjuk?

 

A retinol használata során fontos figyelembe venni néhány lépést annak érdekében, hogy elkerüljük az irritációt:

 Ha először kezded használni a retinolt, kezdd kis koncentrációval és ritkább alkalmazással. Például kezdd hetente kétszer és fokozatosan növeld az alkalmazás gyakoriságát, ahogy a bőröd hozzászokik az összetevőhöz.

Csak kis mennyiségű retinolt használj az arcodon. Túl sok retinol alkalmazása fokozhatja a bőrirritációt, kiszáradást és hámlást. A kevesebb itt több!

A retinol szárító hatású lehet a bőrön, ezért fontos hidratálót használni az alkalmazás után.

Mivel a retinol napfényérzékennyé teheti a bőrt, fontos mindig fényvédőt használni napközben.

A retinol használata során ne várj azonnali csodát. A bőr megújulási folyamata hosszabb időt vehet igénybe, ezért a türelem és a rendszereség, ami hosszútávon hozzájárul a bőrápoláshoz.

Milyen hatóanyagokkal lehet/nem lehet használni?

 

A retinol mellett számos más hatóanyagot is lehet használni a bőrápolásban, hogy kiegészítsük vagy fokozzuk annak hatékonyságát.

IGEN!!!

  • C-vitamin - Ketten együtt igazi szupersztárok. A C-vitamin képes boostolni a fényvédő erejét, így igazán jól működhet, és ezen felül az egyik legjobban kutatott összetevő. Viszont, ha érzékeny bőrrel rendelkezel, akkor csak óvatosan, mert sok lehet, érdemes tesztelni.

  • Peptidek és Ceramidok - A peptidek serkenthetik a kollagén és elasztin termelését, ami segíthet a bőr feszességének és rugalmasságának javításában, kiegészítve a retinol hatását.

  • Niacinamid (B3-vitamin) - Ez a hatóanyag segíthet csökkenteni a bőr gyulladását, javítja a bőr textúráját és segít az öregedés jeleinek elleni küzdelemben, kiegészítve a retinol hatását.

Nagy odafigyeléssel:

  • Hámlasztók: Például nagyobb koncentrációjú AHA vagy BHA savak. Ezeket óvatosan kell használni a retinollal, mivel túlzott hámlás és irritáció léphet fel. Jól elkülönítve működhet, de ha érzékeny bőrrel rendelkezel, akkor nem tanácsolom.

Semmiképp sem!

  • Erős aktív összetevők: Például benzoyl-peroxid. Ezeket az összetevőket nem szabad egyszerre használni a retinollal, mivel túlzott bőrirritációt és szárazságot okozhatnak.

 

Fontos megjegyezni, hogy minden bőr más és egyedi, ezért amikor új terméket vagy hatóanyagot vezetsz be a rutinodba, mindig figyelj a bőrödre és hallgass a jeleire. Retinolt az éjszakai rutinba kell elhelyezni. A retinol használatának ajánlott életkora valójában függ az egyéni bőrtípustól, az egyéni bőrállapottól és az egyéni igényektől. Általában azonban a retinol használata az érett bőrön, vagyis a felnőtteknél, különösen azoknál, akik már észlelik az öregedés jeleit, az ajánlott, de már a 20-a évektől érdemes lehet beépíteni.

Elsőnek mindenképp egy kisebb erősségű retinol-al érdemes kezdeni, hiszen a bőrt hozzá kell szoktatni. Ez elengedhetetlen, hogy jól beépíthető legyen.

De azt tanácsolom nézz körbe a webshopon, és ha kérdésed adódna, akkor keress minket és segítünk megtalálni a tökéletes rutint!