Niacinamide - Nekem is kell?

 

Niacinamide üvegcse

Mi az a niacinamide?

 

A niacinamide egy megnevezése a bőrápolásban a B3-vitaminnak, melyet a széles körben használnak. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a bőr számára. Igazán jól oldódó összetevő, így a használata igazán univerzális.

A niacinamide könnyen beilleszthető a bőrápolási rutinba. Használhatod szérumként vagy krémként, reggel és/vagy este. Fontos azonban figyelni az esetleges konfliktusokra más hatóanyagokkal, például retinollal vagy erős savakkal.

 

 

 

Miért érdemes beépíteni rutinodba a niacinamide -ot ?

 

  • Hidratálja és megőrzi a bőr nedvességtartalmát.

  • Csökkenti a pórusok méretét és a pattanások, mitesszerek láthatóságát.

  • Segít az egyenletes bőrtónus elérésében és a pigmentáció csökkentésében.

  • Erős antioxidáns hatással rendelkezik, védve a bőrt a káros szabadgyökök ellen.

A niacinamide szinte minden bőrtípus számára ajánlott, ideértve az érzékeny bőrt is. Különösen hasznos lehet azoknak, akik szeretnék csökkenteni a bőrhibákat vagy egyenletesebb bőrtónust szeretnének elérni, viszont fontos kiemelni azt, hogy egyedül az összetevő nem képes minden bőrproblémát elintézni, fontos egy jó és megfelelő rutinban elhelyezni.

Nagyon fontos a bőrvédő barrier réteget egészségesen tartani, hiszen ez a réteg az, ami hidratálva és védve tartja a bőrt, ebben a niacinamide szuper társ lehet, hiszen szerkezetének köszönhetően segíthet a barrier egészséges fenntartásában.

Mi is pontosan a bőr barrier?

A bőrbarrier egy olyan természetes védelmi réteg a bőrön, amely megakadályozza a nedvességvesztést és a káros anyagok behatolását. Ez a barrier az epidermisz, vagyis a felső bőrréteg része. A bőrbarriernek fontos szerepe van abban, hogy megőrizze a bőr hidratáltságát és egészségét, valamint védelmet nyújtson a környezeti hatások, például a napfény, a szennyeződések és a káros anyagok ellen. A barrier állapotának romlása kiszolgáltatottá teheti a bőrt a kiszáradásnak, irritációnak és egyéb problémáknak.

Niacinamide az olajos bőrnek?

Ha a bőröd kombinál, vagy zsíros, akkor is jó választás lehet beépíteni az összetevőt a rutinodba. A B3-vitamin a felhám működését segítve stabilizálhatja az olajáramlást, ami csökkentheti a problémás területek zsírosodását. Emellett gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így segíthet az akné és más bőrproblémák kezelésében is.

Niacinamide a száraz bőrnek?

A száraz bőr és sérült barrier réteg összefügg. Mivel a niacinamide hozzájárul a nedvességtartalom megőrzéséhez és a barrier réteg fenntartásához, így szuper választás lehet.

Hogyan is használjuk?

Használd rendszeresen, de ügyelj a túlzások elkerülésére. Fontos, hogy ne használd olyan termékekkel, amelyek nagyon alacsony vagy magas pH-júak lehetnek, mivel ezek károsíthatják a bőrbarriert. Kezd alacsony %-os termékkel és úgy haladj az erősebb felé.